by DarkReigns » Sun Oct 05, 2014 8:30 pm
Nüüd esmalt kui enda arvamust avaldan, peaksin selgitama, et ma ei arvesta ennast kui satanisti. Samuti ei ole ma lugenud LaVey'd. Küll aga olen suuremat sorti uurimist teinud satanismi osas, mis tähendab siis igasuguse möla, sodi, pudi kui ka asjalike väidete ja huvitavate väljavaadete läbi analüüsimist. Enda imestuseks, olen elanud kõikide punktide järgi, mis on kajastatud nendes "õigetes" väljavaadetes.
Nüüd teine pool on psühholoogia, mis mind on huvitanud juba väga pikka aega. Ent iseseisvalt süvenema raamatutesse, konspekteerima materjale ja katsetama teatud inimeste peal teatud taktikaid on praktikasse jõudnud kuskil 4 aastat tagasi.
Millal ma võin öelda, et ma olen satanist, kristlane, artist, muusik, fotograaf? Mis seda tõestab? Paber? Või see et ma lihtsalt tegelen selle millegagi? Või siis, et kõik ütlevad, et ma olen? Kipun arvama, et me, inimesed, ikka ja jälle mõtleme enda jaoks välja mingisuguseid selgitusi asjadele, millele pole vaja selgitusi. Luua gruppe, kuhu kuuluda, sest see on enamus inimeste alateadlik vajadus.
Osades gruppides on väljamõeldud mingisugused protseduurid, mis aitavad kategoriseerida seda inimest, kas ta kuulub sinna gruppi või ei. Kuskil troopilistes piirkondades tehakse kohutavaid katsumusi, et saaks kedagi tunnistada kui meest. Meil siin Eestis osad räägivad, et kui käid sõjaväes ära, siis saad meheks *läbi-nina-naer*
Satanismis kui ka mitmetes teistes säärastes gruppides tundub olevat sees mingisugune puudulik osa hulka kuulumisel. Ilmselt on see igaühe enda teha, kas ta peab ennast satanistiks või ei. See muidugi on teine asi, kas ta on piisavalt truu või on tal lihtsalt vaja mingitel isiklikel põhjustel sellise inimesena ennast esitleda/näidata.
Võibolla on ta tegelikult asjast täiesti valesti aru saanud, aga sellegi poolest peab ennast satanistiks.
Kas sellel on vahet üldse? Ma arvan, et ei ole. Lõpuks ju ikkagi kõik see on sinu enda jaoks, mitte teiste.
Ma olen aru saanud, et see on üks kõige isiklikemast "uskumustest" üldse. Seda ei pea kellegagi jagama, seda ei pea levitama, sellejaoks ei pea ehitama kohti, kuhu koos koguneda... Seega, mis vahet sellel on?