Feed

huvitavat lugemist

Äärealad, millele satanism osaliselt toetub. Võtmesõnadeks ratsionaalsus, loogika, agnostitsism, Nietzsche, Epicurus jne jne.

huvitavat lugemist

Postby rittmeister » Fri Feb 25, 2011 9:43 am

Mõtlesin, et tasub soovitada lugeda Kalle Gastoni kodukalt Eluselu viimaseid artikleid.
http://www.eluselu.ee/artiklid/
Vältimaks väärarusaama kristliku propaganda tegemise osas ESF-s, ütleksin, et otseselt kristlikke kirjutisi (ntx "Sina, Inimesepoeg"), soovitan vaadelda läbi Nietsche'liku prisma või siis hoopid lugemata jätta.
Ja ei mingit ärritust! :)
rittmeister
Moderator
 
Posts: 84
Joined: Mon Sep 27, 2010 8:59 pm
Location: Tallinn/Harjumaa

Re: huvitavat lugemist

Postby earache » Fri Oct 28, 2011 4:43 pm

kristlus pole kindlasti mitte mingi jeehofa tunnistajad ja niisama vufflid. soovitan "soojalt" ajalukku süveneda. olen suht kindel et mvo leiab kristlusega suht palju ühiseid jooni.
User avatar
earache
Discens
 
Posts: 39
Joined: Thu Oct 07, 2010 12:23 am

Re: huvitavat lugemist

Postby rittmeister » Mon Oct 31, 2011 9:33 am

Kuna see väike suunamine siin on äramärkimist leidnud, siis lisaksin juurde, et kristlusesse on aegade jooksul suhtutud ka teoloogilis-filosoofilisel tasemel mitemti ning filosoofiahuvilistel on sealt nii mõndagi huvitavat leida, mis seletaks ka hetkel meie ümber ja meie riigis toimivaid protsesse. Selgitamaks, miks ma sellistele asjadele tähelepanu pööran pean mainima kahte asja: 1) inimesed on huvitavad, eriti religioossed, kes pole dogmade kütkes ja nendega "võitlevad"; 2) lausateistlik vastalisus on ebahuvitav ja sisutühi (ka satanism eristub, mitte ei vastandu hüvakäeraja religioonidele).
Tulles tagasi tänasesse päeva ja meie oma kodumaale, siis hiljuti sai alguse omamoodi "kirikulõhe" humanistliku kristluse manifesti ja vastukaaluks traditsioonilise kristluse manifesti avaldanute/allkirjastanute vahel. Esimese avaldas teoloogiadoktor Jaan Lahe (allkirjastanute seas on ka K.Gaston). Miks ma seda mainin - viimases Postimehe Arkaadias on väga hea J.Lahe essee relativismist. Soovitan lugeda - avardab silmaringi ;)
rittmeister
Moderator
 
Posts: 84
Joined: Mon Sep 27, 2010 8:59 pm
Location: Tallinn/Harjumaa


Return to Oluline Perifeeria

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron