Feed

Women the Karvajalad

Siseriiklike Murede Arutamise Keskus...info Eestist selle erinevates vormides.

Women the Karvajalad

Postby janMortis » Thu Sep 30, 2010 7:11 pm

Uus soolise võrdõiguslikkus volinik Mari-Liis Sepper arvab, et naistel võiksid olla karvased jalad. Või umbes nii täna loetu mulle meelde jäi. Okei, ma mõistan, et TEGELIKULT on selle taga veidi sügavam mõte (mida pealiskaudsed või "meest sõnast"-tüüpi inimesed muidugi ei viitsi tabada, sest nemad "arvestavad ainult öeldut, mitte mõeldut" Oinad!). A la, et naised peaks vabanema nende sugu puudutavatest kohustustest, mida ühiskond neile kaudselt peale surub. Et miks mitte võtta sama lõdvalt, nagu mehed. Jättes muidugi tõstatamata teema, et mehed on viimasel ajal hakanud endale tähelepanu pöörama määral, mille kohta veel 10a tagasi oleks "korralikud isased" öelnud pedevärk. Minu arust, kui juba sugude võrdsus teemaks võtta, siis peaks lagedale tirima ka loodusliku ja faktilise ja seega paratamatu erinevuse (ebavõrdsuse), aga miskipärast kõik need võrdõiguslased nii kaugele ei jõua. Või "me elame ebavõrdsuse keskel ja sellest pole mõtet rääkida, see on teada-tuntud fakt"? ;)

Aga teema algusesse: niisiis, naised kasvatage jalakarvu, sest teil on see õigus. Tundke rõõmu sellest, kuidas see teid meestega samale pulgale tõstab (vähemalt millimeetri sinna suunas)... Aga ärge siis imestage, et miks meestel mingi "nõme teema on naiste jalakarvadega, ehkki need on ju normaalse nähtusena nii tavalised". Iluideaalid ja seksideaalid. Kuigi erandeid on alati (mulle ka meeldivad valged udemed naiste käsivartel;), on tendents selline, et karvane naine on OUT!!! Kuhu see Eesti riik niimoodi jõuab, kui "Brüsseli bürokraatia (mentaliteet)" oma kahtlasemat poolt hakkab siin peale suruma :D

Väi mes?

Kes tabab provotseerivat nooti ja kes tabab selle noodi suuna? :P
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme

Re: Women the Karvajalad

Postby Vürstitar » Fri Oct 01, 2010 1:38 pm

igasugused võrdõiguslased ja feministid võiksid kergelt öeldes arenema minna :D
Ma olen hea meelega naine, ma ei tunne vajadust karvaste jalgade vastu ega arva ka, et hommikuseks iluprotseduuriks sobib vaid näo ja hammaste pesemine...erinevalt feministidest ei pea ma solvanguks, kui mees avab ukse, minu arust on see lausa ilus ;)
ajaloos tagasi minnes, oli neist kasu ka, aga nüüd võiks nagu maha rahuneda...oleks KOLE kui naised näeksid välja nagu mehed...
From our lives' beginning on we are pushed in little forms no one asks us how we like to be/.../I want out - to live my life and to be free
User avatar
Vürstitar
Discens
 
Posts: 26
Joined: Mon Sep 27, 2010 3:21 pm
Location: Saaremaa

Re: Women the Karvajalad

Postby janMortis » Fri Oct 01, 2010 2:46 pm

"Kui naised näeksid välja nagu mehed..."

Võib-olla kunagi, kauges-kauges tulevikus midagi sellist ka on, sest teadlased ütlevad, et kui kõik rassid lõpuks täielikult segunevad, oleme me kõik välimuselt ühesugused kergelt pronksja nahaga tumedajuukselised tegelased. Vb kaovad selle ajaga ka soolised erinevused ;)
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme

Re: Women the Karvajalad

Postby Vürstitar » Fri Oct 01, 2010 7:34 pm

ma mõtlesin seda sarnasust rohkem olemuselt ja võibolla ka riietumiselt, et ei kanta enam figuuri rõhutavaid riideid jne jne, aga jah...õnneks kui see füüsiline sarnasus peaks saabuma olen ma juba ammu surnud :lol:
From our lives' beginning on we are pushed in little forms no one asks us how we like to be/.../I want out - to live my life and to be free
User avatar
Vürstitar
Discens
 
Posts: 26
Joined: Mon Sep 27, 2010 3:21 pm
Location: Saaremaa

Re: Women the Karvajalad

Postby issues » Sun Oct 17, 2010 1:08 am

Ma leian ,et on ilus kui naisel ei ole jalgade peal ja seal all karvu ..Mulle tohtutult meeldib sile nahk ja panna mõnusat kreemi peale ning ilus pesu selga.
Ma käin ka lohvakate särkidega vahest kui mul tuju on kuid leian ,et naine on ilus kui ta enda eest hoolitseb.. Ma leian ,et need asjad on vajalikud pigem iseenda jaoks kui kellegi teise.Kui oled üksik inimene siis palun väga ole karvane kuid kui oled kellegagi koos kas siis ei oleks hea meel kui mees ütleks : Et sul on nii mõnus sile nahk ,mida tahakski silitama jääda!"
Ma küll ei tahaks näha naist ,kes on ilus aga sukkade vahelt paistavad jalakarvad kuid kahjuks olen seda näinud ja see naine ei olnud minu jaoks enam veetlev.. Ma ei ole lesbi kuid loomulikult jääb vahel silm peale kui kuskil mingi naine on ilus..
issues
Immunis
 
Posts: 91
Joined: Fri Oct 15, 2010 4:59 pm

Re: Women the Karvajalad

Postby oTta » Sun Oct 17, 2010 1:55 pm

olen ka miisuga seda feminismi teemat ja iseseisvust/võrdõiguslikust arutanud. kõik on ilus ja tore...olen mina päri ning ka tema, kuid mehed jäägu ikka meesteks ja naised naisteks. mina olen selleks liiga alfa ja naine liiga naiselik, et õigusi-kohustusi-välimust liiga võrdseks ajada. ses suhtes oleme miisuga ühel nõul igatahes.
Sul on 2 valikut:
kas lepid olukorraga
või parandad enda jaoks
,

..aga ÄRA VIRISE!!
oTta
Triplicarius
 
Posts: 372
Joined: Mon Sep 27, 2010 11:13 am
Location: mustamäe

Re: Women the Karvajalad

Postby Miisu » Mon Oct 18, 2010 9:32 pm

Tänan lahke loa eest jalakarvu kasvatada! Niipea seda siiski käsile ei võta, aga kui võtan, siis naiseliku naisena lasen nad kindlasti lokkida ja vormida soengusse. (Kas jalakarvadest kalasabapats piki jalga oleks liig, i wonder...?)

Aga asja juurde - meie uus volinik on sooda mis sooda, see on selge. Aga samas tahaks tädile kaasa ka tunda. Sellal, kui tema surub meie sugusid ühte võrdsesse kasti Lääne-Euroopa mudeli ja probleemide järgi, on Eestis situatsioon hoopis teine. Ma ei väsi kordamast oma mantrat - kultuuriline eripära! Rootsi, Belgia, Hispaania jt riikide soolise võrdõiguslikkuse probleemid ei saa iial olla samad kui Eestis, sest meie siin (Eesti naised, st) asusime 90-ndate algul uuesti oma naiselikkust alles tagasi võitlema pärast 50-aastast naistraktoristide võidukäiku. (Hea allikas on 90-ndate alguse naisteajakirjad, muide.) Niisiis on meil kohutav kompott - ühtaegu taasvõidetud naiselikkus, mida ei osata rakendada ja teistkaudu kohe kiiresti omaksvõetud tibikultuur, mida süvendab varakapitalismi mentaliteet. Sõnaga - mäherdune kompott! Selle lahtiharutamiseks on vaja märksa enam kui üht hiirhallide juustega võrdsusvolinikku ja kaht eurodirektiivi.
User avatar
Miisu
Discens
 
Posts: 20
Joined: Sun Oct 17, 2010 10:55 pm
Location: Tallinn

Re: Women the Karvajalad

Postby janMortis » Mon Oct 18, 2010 9:36 pm

Agree. Laiemas kontekstis. Et meil on tükike arengut vahele jäänud. Mitte ainult feminismi teemal vaid üldse, kõiges. Vb Põhja-Eesti sai natuke end tänu Soome TV`le kursis hoida muu maailmaga, aga kõik ülejäänud... Me võtame või tahame läänest "õigeid asju" üle võtta, aga see on tõesti ülevõtmine, mitte arenguga nii kaugele jõudmine. See aga tähendab, et valem on puudulik ja see mis läänest siia peegeldub võib olla kohati kõvasti läbi kõverpeegli nähtuna...
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme


Return to S.M.A.K.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron