Feed

Threefold Law

Shemhamforash...

Moderator: rax6

Threefold Law

Postby janMortis » Mon Oct 18, 2010 1:10 pm

Image

Kuidas reageerite, mida arvate? Maagiaga või sellest pajatava kirjandusega kokku puutunutel on aimdus täiesti olemas, millest jutt, kuid kuidas sobitub selline "seadus" satanisti mõttemaailma? On ju satanist keskmisest vingem egoist, kes ei lase end häirida teiste isikute tahtest (enamasti) ning keskendub isiklikule heaolule rohkem, kui sellele, et maailmas oleks rahu ja harmoonia...

The Rule of Three (also Three-fold Law or Law of Return) is a religious tenet held by some Wiccans. It states that whatever energy a person puts out into the world, be it positive or negative, will be returned to that person three times. Some subscribe to a variant of this law in which return is not necessarily threefold.
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme

Re: Threefold Law

Postby rax6 » Mon Oct 18, 2010 2:36 pm

reeglid-reeglid, seadused-seadused, eetika-eetika ..... koik selle sita on väljamõelnud inimesed ja et see sitt ka töötaks peab ju kuidagi hirmutama ...
rax6
MVO
 
Posts: 344
Joined: Sat Sep 25, 2010 8:34 pm
Location: EST

Re: Threefold Law

Postby janMortis » Mon Oct 18, 2010 2:55 pm

Kõik see sitt... ära hakka lahmima, ka satanism kubiseb reeglitest:P
Ära sae oksa, millel ka ise istud (v.a. juhul kui teed seda teadlikult ja kindlal eesmärgil:).

Ja muidugi on reeglid inimese loodud, kuni ma ei saa isiklikku REAALSET kogemust vastupidise kinnituseks, pean ka mina reegleid ja seaduseid vaid inimeste loodud nähtuseks, mille eesmärk on kontrollida ja organiseerida masse.

Samas, näide: toiduratsioonid (inimese kirjutatud reeglite poolt paika pandud)! Sõjaväelased on nende vajalikkusest täiesti teadlikud (nagu iga loogiliselt mõtlev inimeseloom). Paned kõik esimese kahe päevaga nahka, nii et kõht punnis, ja ülejäänud viis päeva nälgid. Pikemate perspektiivide puhul kärvad lihtsalt idioodina maha, kui ei suuda toidupalakesi pikema aja peale ära jagada. Reegel missugune! Vajalik? Kindlasti!
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme

Re: Threefold Law

Postby rittmeister » Mon Oct 18, 2010 3:15 pm

See ongi just see asi, mille kohta DrLaVey kasutas väljendit "süütundest tingitud ekslemine".
Muidugi - maailmast saad tagasi just selle, mida sa ise sinna paned.
Paned abi, kaastunnet, osadust - saad tagasi (sest sa "investeerisid" need inimesisse, kellelt sa tõesti saad need tagasi) ja nende heaolu juba ainuüksi on sinu heaolu.
Panid needust - oled aidanud sitapeal end hävitada ja ise saad stressist lahti ning jälle - heaolutunne.
Nojah - puhas teooria, aga sellestki piisab, et seda va kolmekrossi ooperit mittemillekski pidada.
Puhas hirm võõra ego ja tahte ees.
Kuid - valik on igaühe enda teha ja minu arvamus on lihtsalt minu arvamus. MOTT.
rittmeister
Moderator
 
Posts: 84
Joined: Mon Sep 27, 2010 8:59 pm
Location: Tallinn/Harjumaa

Re: Threefold Law

Postby janMortis » Mon Oct 18, 2010 3:22 pm

Ütlen ausalt, et mind kunagi vaevas see "värk" ikka ohtralt. Ilmselt seetõttu, et pidasin end satanistlikust kiiksust hoolimata "heaks". Heaks siis selles tavapärases mõttes. Et püüan teistele mitte halba teha (aga minu vastu tegutsevaid inimesi vihkan ilma silmakirjalikkuseta samas ja halvale reageerin halvaga).

Ja see kolmekordne ongi ilmselt selliste "heade inimeste" loodud nähtus. Inimesed, kes pigutavad ennast "headuse" ja "valguse" poolele. (Kuigi tänapäeval me ometigi ju teame, et kurjus võib peituda "pühaku" selja taha ja alati musta kandev ebasotsiaalne biker võib olla mõne sponsoreeritava lastekodu jaoks peaaegu ingli staatuses). Süümetunne! Eneseregulatsioon ja enesetsensuur. Ma kujutan ette et kolmekordse fännid vihkavad ja kardavad sataniste, sest meid ei piira selline "vabatahtlik ahel". Meie psüühika ja mentaliteet on ehitatud veidi erinevale alusele.

Satanist tõesti reageerib kurjale samasuguse ja suurema kurjaga, mitte ei ela lillelõhnalises roosas valguses, kus kurjus hävineb ja taganeb naeratuse ees. Ega ikka ei hävine küll, tulge maa peale tagasi!
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme

Re: Threefold Law

Postby rax6 » Mon Oct 18, 2010 3:49 pm

Aga jM, mis asi on hea?? NÄITEKS, olen suht kindel, et kesikute boss savipäts teeb head (vähemalt omastarust) aga sina oleksid nõus ta mättasse lööma, või islam .... miljonite arvates õige ja hea.... aga sina saadaks enamus ahju....
ja see näide mida sa toitumise kohta tõid pole küll mingi reegel, pigem oskus ellujääda ;)

PS! satanism MINULE küll mingeid reegleid ei pane .... need lavey 10 käsku-pattu .......
rax6
MVO
 
Posts: 344
Joined: Sat Sep 25, 2010 8:34 pm
Location: EST

Re: Threefold Law

Postby rittmeister » Mon Oct 18, 2010 4:06 pm

See on ikka seesama vana ja "igihaljas" teemadepundar, et mis on HEA, mis on satanistlikud reeglid, jne..
Minu arvates on isegi pisut naljakas nendel teemadel arutleda, sest vaatamata igapäevasusele on minu arvates 2 lähtekohta, mis võiksid aidata:
1. Alati mõelda ja tunda (s.h. kujundada oma tundeid, kui asi omaenda peas loomuomaselt HEA ja HALVA valdkonda tikub) mõisteis subjektiivne ja objektiivne , primaarsena omaenda tahe ja soov (või - kui asi, probleem, mõte, tegevus on alles "toores", siis minugipärast tahte või soovi kujundus);
2. Satanistlikud maailmareeglid ei ole sa-ei-pea-mitte'd, vaid soovituslikud pidepunktid subjektiivse (s.t. iseenda) ja objektiivse (s.t. übritseva) hindamiseks. Seega mitte reeglid, kuid tõtt öelda mõnikord on vaja lausa keskendudes mõnd neist järgida (midagi P.Gilmori öeldu sarnast rängast igapäevasest tööst enda kallal vältimaks solipsismi langemist),, jne.. sest inimesed meie ümber on enamaltjaolt sitapead. On jah!
rittmeister
Moderator
 
Posts: 84
Joined: Mon Sep 27, 2010 8:59 pm
Location: Tallinn/Harjumaa

Re: Threefold Law

Postby issues » Mon Oct 18, 2010 4:46 pm

Mina arvasin kunagi nii ,et kõik mis teed teisele tuleb sulle tagasi,Inglise keeles kõlab see paremini ..Kuid seisukoht on muutunud tänu sellele ,et hakkasin analüüsima seda punkti iseenda puhul ja see tõesti ei pea paika minu puhul.
issues
Immunis
 
Posts: 91
Joined: Fri Oct 15, 2010 4:59 pm

Re: Threefold Law

Postby rittmeister » Wed Oct 20, 2010 8:35 am

Kõige rängem minu jaoks on see, et täiesti kontrollitult kehtib minu kohta "Kõik mis ma teen ENDALE, tuleb MULLE tagasi...!"
Vahest täitsa hädas endaga...aga see on kõigil nii.
Lahendusena saab võtta KÕIKE enese elus arenguahela lülidena.
Elu on oma olemuselt "Kogemuste jada".
Niimoodi suhtumine on üks universaalseist lahendusist. Minu arvates.
rittmeister
Moderator
 
Posts: 84
Joined: Mon Sep 27, 2010 8:59 pm
Location: Tallinn/Harjumaa


Return to Maagia / Rituaalid

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron