Feed

šokeeritud televaatajad

Inimeste omavahelisest läbisaamisest erinevatel tasanditel ja erinevates situatsioonides.

šokeeritud televaatajad

Postby janMortis » Thu Sep 30, 2010 6:46 pm

Naljakas nupuke sattus täna silme ette Eesti Päevalehte sirvides. Et Eesti televaatajad olevat šokeeritud saates "Ringvaade" (jah, seesama, kus oTta esines;) näidatud moslemi naise kividega surnuks viskamisest. Šokeeritud! Reaalsusest! Huvitav, kus inimesed elavad, roosades unelmates või mustas masu pimeduses, kuhu reaalne objektiivne tegelikkus ei jõuagi või? Või on ühiskond meedia poolt konstantselt serveeritava sõja ja vägivalla ja katastroofidega nii tümaks tehtud, et on muutunud suhtkoht immuunseks... teadvustamaks, et maailmas on ka koledaid asju? "Ah mingi laip vedeles eile tänaval... Aga tead, Mikk sai omale uue tšiki!" :D Sujuv kompleksivaba üleminek.

Ja nüüd kui äkki mingit uut nurka pakutakse, siis ollakse šokeeritud ja telekanal peab vabandust paluma. Kurat küll! Inimesed ei saa oma raevuga hakkama vist, mida selliste asjade vaatamine/nägemine "normaalses valges inimeses" tekitab...
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme

Re: šokeeritud televaatajad

Postby rax6 » Fri Oct 01, 2010 11:53 am

Mis kuupäeval see saade oli?
rax6
MVO
 
Posts: 344
Joined: Sat Sep 25, 2010 8:34 pm
Location: EST

Re: šokeeritud televaatajad

Postby janMortis » Fri Oct 01, 2010 2:47 pm

Õhtuse telekavaatamise tipp-ajale sätitud päevakorralisi teemasid lahkav, ent samas meelelahutuslik Ringvaade üllatas eile õhtul sellega, et näitas videolõiku, kus islamiäärmuslased loopisid kividega surnuks ilmselt abielurikkumises "süüdi mõistetud" naise.

Hämmingus televaatajate hinnangul oli eriti õõvastav see, et videoklipp tapmisest oli sätitud saate rubriiki, kus tavaliselt näidatakse kurioosseid ja naljakaid videolõike laiast maailmast.


http://www.epl.ee/artikkel/584442

Äkki 28 septembri saade seega? Aga võib-olla ka eemaldati arhiiviklipist, see on TÄIESTI võimalik teatud asjade ja teatud tegude ja teatud infopeegelduste puhul :P
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme

Re: šokeeritud televaatajad

Postby Valhalla » Sun Oct 03, 2010 2:06 pm

Viimastel aastatel on need televaatajad ikka kuidagi liiga tihti shokeeritud olnud. Alates mingi jänese tapmisega lounalauale ja lopetades leitud ja piinatud kassipoegadega. Isiklikult ei häiri enam ammu miski mida telekast naidatakse.
Valhalla
Admin [MVO]
 
Posts: 197
Joined: Sun Sep 26, 2010 4:51 pm
Location: Pärnumaa.

Re: šokeeritud televaatajad

Postby janMortis » Sun Oct 03, 2010 3:55 pm

Lääne mentaliteet hakkab kohale jõudma? Et kodanikud tunnevad, kuidas nende sõnal on tekkinud kaalu, et kui nad kisa tõstavad, siis sellele ka reageeritakse, erinevalt "vene ajast"? Probleem on selles, et meil puuduvad need aastakümned arengut ning eksistentsi sellises keskkonnas ja inimesed satuvad liigsesse vaimustusse oma "sõna jõust", kriuksudes ja karjudes liiga paljude asjade peale. Asjade peale, mis reaalselt neid ei puuduta, küll aga "solvavad nende väärtushinnanguid" näiteks... :/
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme

Re: šokeeritud televaatajad

Postby oTta » Thu Nov 04, 2010 5:49 pm

hmm...isiklikult olen suht tuimaks muutunud igasugusele julmusele ja jõhkrusele, mida meedia kajastab. reageerin kül, et "uhh, kui jube" ja "mõni võib ikka rõve jõhkard olla", kuid närv jäb sellegipoolest rahulikuks ja und ei sega. iseenesest on ju ammusest teada, mis julmust maailmas praktiseeritakse...mis šokist sis juttu sab olla..? ei tea..
Sul on 2 valikut:
kas lepid olukorraga
või parandad enda jaoks
,

..aga ÄRA VIRISE!!
oTta
Triplicarius
 
Posts: 372
Joined: Mon Sep 27, 2010 11:13 am
Location: mustamäe

Re: šokeeritud televaatajad

Postby Altaria » Sun Feb 06, 2011 1:15 pm

Inimesed teavad, aga nad ei taha teada. Ja mõnes mõttes on see ju mõistetav, kaua Sa jõuad teiste inimeste elusaatusega tegeleda.

Siitkohalt näide - korraldati koolitus, kuidas ära tunda väärkoheldud last, rohke pildi- ja videomaterjaliga. Koolitusel osalenud meditsiini- ja lasteaiatöötajad olid pisarates ja ahkisid-ohkisid igasse suunda, koolitusel olnud sotsiaal- ja turvakodude töötajad kõigutasi rahumeeli jalgu - see polevat veel midagi.

Eks iga inimene teab, tunneb ja arvestab vastavalt oma kogemusele ja haritusele.
User avatar
Altaria
Munifex
 
Posts: 13
Joined: Sun Jan 16, 2011 1:26 pm

Re: šokeeritud televaatajad

Postby janMortis » Sun Feb 06, 2011 4:16 pm

Smaas tekitab see küsimuse, võib-olla koguni kaks, kuidas suhtuda "tuimenemisse". Kui inimesed muutuvad kurjuse suhtes tuimaks, siis kas see on hea või halb, mitte nende isiklikust elust/tööst lähtuvalt, vaid suuremas pildis? Kui inimesed on tuimad, kui nad enam ei "ohi", et Issand kui õudne!!!, kas siis on üldse lootust, et see "õudus" maailmast kaob? Satanistina tuleb muidugi tunnistada, et vaevalt, et kaob, inimloomusega arvestades, kuid ma isiklikult arvan, et vähemalt on see Eesmärk suure tähega.
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme

Re: šokeeritud televaatajad

Postby Altaria » Sun Feb 06, 2011 9:00 pm

Inimloomuses on rohkem sellest "koledusest" dokfilm teha, mõni auhind võita ja asi unustada. Televaatajad saavad ka paar pisarat valada.
Mina mõtlen esimese asjana, et miks selle raha eest siis parem midagi ära ei tehta? Aga näe.

Õnneks on see muidugi lihtlabane negatiivsus, on ju ka väga altruistlikke või lihtsalt abivalmeid inimesi, kes end heategevusele pühendavad - ega see minust endaski kaugele jää - aga lihtinimesel on siiski taluvuspiir.
User avatar
Altaria
Munifex
 
Posts: 13
Joined: Sun Jan 16, 2011 1:26 pm

Re: šokeeritud televaatajad

Postby Raudvasar » Fri Feb 11, 2011 5:18 pm

Hukkamist peeti avaliku elu ürituseks ka euroopas veel mõned sajandid tagasi.
Ja hukkamine kui karistusviis peabki olema avalik,
et heidutada potensiaalseid kurjategijaid.

Iseasi millise kuriteo eest seda peaks kohaldama
Raudvasar
Munifex
 
Posts: 11
Joined: Wed Nov 24, 2010 3:03 pm
Location: Tallinn

Re: šokeeritud televaatajad

Postby rittmeister » Thu Sep 01, 2011 2:13 pm

Raudvasar wrote:Hukkamist peeti avaliku elu ürituseks ka euroopas veel mõned sajandid tagasi.

Mida kuradit - mõned sajandid...
Mõned aastad tagasi vaatasime koos lastekarjaga aastavahetusel telekat. Minu lapsepõlves oli kohustuslik habemik teleriekraanil näärivana, siis tuli jõuluvana ja lõpuks habemiku Saddami poomine.
Loodetavasti saavad nad Gaddafi kah kätte, siis saame jälle koos lastega aastavahetuse show raames poomist vaadata... lõbus.. :)
rittmeister
Moderator
 
Posts: 84
Joined: Mon Sep 27, 2010 8:59 pm
Location: Tallinn/Harjumaa

Re: šokeeritud televaatajad

Postby janMortis » Thu Sep 01, 2011 5:50 pm

Ei ütleks... :P Jah, ma saan aru, et "kergelt" iroonilise tooniga ütlesid, aga pigem siiski loobuda sellisest show'st. Eriti ja kindlasti laste kohal olles! Lapsed vaesekesed on üsna tumaks tehtud vägivalla suhtes. 15 aastane on juba nii nüristunud empaatiaga, et valu ja surma nähes haarab käsi pigem moblakaamera järgi, kui miskit muud... :S
Image
User avatar
janMortis
Admin [ESF]
 
Posts: 614
Joined: Sat Sep 25, 2010 6:03 pm
Location: Nõmme

Re: šokeeritud televaatajad

Postby rittmeister » Fri Sep 02, 2011 8:11 am

"kergelt"???
No ei - tõtt öelda olin tookord nagu puuga pähe saanud. Lõi klemmid kupli all ikka täiega kokku. Kogu selle suure valega, mida tõe pähe läbi meedia kultiveeritakse, oli see "salaja mobiiliga filmitud ja avalikustatud" show ikka liig mis liig. Ma saan aru, kui paukerid lõbustavad stalineid neile zinovjevite mahalaskmisele viimist etendades, kuid kui kitsale ringkonnale mõeldud julmusi demonstreeritakse valimatult juba meedias, siis...
Asja jõledus seisneb selles, et kui näidatakse "heade" kannatusi, siis on kõik OK, aga kui "pahade" kannatusi, siis - aplaus!!! Lõppude lõpuks on maailm ilma Saddamita parem maailm - nagu öeldi. Kas ikka on?
rittmeister
Moderator
 
Posts: 84
Joined: Mon Sep 27, 2010 8:59 pm
Location: Tallinn/Harjumaa

Re: šokeeritud televaatajad

Postby rittmeister » Fri Sep 02, 2011 9:57 am

... et mis asi on üldse kurjus ja kust ta alguse saab - ümbritseva "headeks" ja "halbadeks" jagamisest. Kui nüüd tegelikult ka halb on võitja poolt avalikult halvaks kuulutatud, siis võitjast, kes on ka halb saab automaatselt "hea". Vahe on ainult selles, et eetika ei luba oma halba "hea" pähe (avalikult) serveerida, moraal aga lubab.

Tulles teemast pisut välja ja jälgides, kuivõrd on valitsev kristlik moraal laotanud lausvalet ning olnud valitsevate ringkondade silmakirjalikus teenistuses ka mujal maailmas, tekib tegelikult küsimus, kuivõrd me üldse saame nimetada sääraseid teleshowsid tolereerivaid (ok-soosivaid) moraalijüngreid kristlikeks? Tele-ekraanidel targutavaid "eksperte" kristlikeks? Kui kristlane tallab jalge alla teise kristlase, kes ei kuulu temaga samasse denominatsiooni ehk uskkonda, siis kumb neist on õigem kristlane? Kas see, kelle hääl valjemini kostab meedias? Tänavanurgal kuulutada tasub tänapäeval "oma lõbuks".Eesti on suht väike koht ning kohalikul maastikul saavad erinevad denominatsioonid vähemalt avalikuse ees suht hästi läbi, siis tegelik olukord maailmas ei ole nii lihtne ja hõõrumised kanduvad (eriti USAs) ka poliitikasse ja sealt avalikusesse (laia maailma). Meedia poolt kultiveeritava vale ja sellest johtuvate tagajärgede käes ei kannata mitte ainult muud usundid (islam on hea näide), vaid ka paljud kristlikud lahkusukirikud. Iga lollgi saab aru, et Jonestown oli CIA eksperiment ning enamus hukkunuid lihtsalt tapeti selle narkari poolt. Samuti teab kogu maailma avalikus Waco sündmusi 1993.aastal ja seostab seda Branch Davidian Seventh Day Adventist kirikuga. Asja tuum aga on selles, et viimasel pole selle asjagi üldse mingit pistmist ja nende võitlus oma nime puhtaks pesemisel pole seni ajani tulemusi andnud. 1993.a. sündmused šokeerisid televaatajaid - jah tõepoolest. Kas mul on kahju neist tulemeres hukkunuist? Ütlen ausalt - ei tea, sest keegi ei tea täpselt, kuidas asi kohe alguses käest ära läks ja 6+4 laibaga lõppes ning johtuvalt sai igast riigiga vastasseisu sattunust automaatselt mõrvasüüdistusega kurjategija, keda ootas mürgisüst - anna siis veel alla... Lastest? Jah on - isegi väga. Tegelikult ei ütle ma midagi uut kui kordan neid sündmusi kajastanud dokfilmideski väljaöeldut, et inimelul pole tihtilugu mingit väärtust, kui fookuses on "kõrgemad huvid". Ja tõsiasi on, et läbi meedia massidele söödetu neelavad massid ikka ülilihtsalt alla küll. Kas pole paradoks, et ateistlikul nõukaajal oleks kasvõi see teleekraanil näidatud hukkamine ikka rahva sõna otseses mõttes selili löönud, nüüd aga "haarati fotoka järele" (polegi nii piltlik väljend - mäletate A.Veesaare juttu beibedest, kes kukkusid abistamise asemel pildistama nende õnnetust, kui Dajan Ahmet hukkus). Sülitama paneb.... Nüüd on meil miljonitega kinniplekitud kirikutega armastusest kaagutav/pakatav ühiskond ja näete kuhu oleme jõudnud.
...šokeeritud...äh
rittmeister
Moderator
 
Posts: 84
Joined: Mon Sep 27, 2010 8:59 pm
Location: Tallinn/Harjumaa


Return to Inimene vs Inimene (suhted)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron